2016-11-11 08:12 #0 av: catsva

Hej, 

Vi har en mycket fin maine coon hane på snart 9 månader. Vi är i kontakt med en uppfödare om att skaffa en till maine coon så vår lilla kille får en kompis för de få stunderna ingen av oss är i hemmet. 

Vi hade tänkt kastrera Stalin när han fyller 1, han har inte börjat med några revirmarkeringar överhuvudtaget eller något annat som tyder på könsmognad, vilket varit väldigt skönt. Men nu när vi bestämt oss för att skaffa en till så tänkte jag fråga om lite råd. 

Vi vill gärna ha en till hane, vi har pratat om antingen köpa alternativt ha en hane på foder. Vi har även varit inne på spåret om vi inte skulle skaffa en hona ändå eftersom vi ändå ska kastrera Stalin och vi tänker inte ge oss in i avel.

Bör vi kastrera Stalin innan  den nya katten kommer in i hemmet? Är det vanligt att kastrater markerar revir när nya katter kommer in i hemmet? Och sen undrar jag även om vi skaffar en hane på foder, är det någon som haft både en kastrat och okastrerad i samma hem? Hur har det fungerat? Har den kastrerade börjat revirmarkera om den andra börjat?

Tack så jättemycket på förhand!