Köpa MCO? Vad du ska tänka på/fråga.

Kattlåda till stora katter + lite annat

2015-12-19 08:51 #0 av: Halen89

Jag ska skaffa katt i vår och har pratat lite med en Maine coon-uppfödare. Så om allt går bra, så kommer jag få hem en söt, liten kattunge i mars. :) *Hoppas hoppas*! Jag tänker redan nu börja köpa lite av grejerna som behövs till katter. Matskålar, borstar, kloklippare, m.m. Men vilken kattlåda rekommenderar ni? Hörde talas om en Modkat-låda som många verkar gilla, men den kanske är för liten för en Maine coon? Ska man ha en med tak eller utan? Och har ni nått annat tips om vad jag bör införskaffa innan jag får hem en katt? :) Ett två meter långt träd är införskaffat redan och ska köpa lite lite fler klösmöbler. 

Anmäl
2015-12-21 17:16 #1 av: Therese

Jag har Norsk skogkatt och de är ju nästan i samma storlek :P Har Modkat och alla katter föredrar den framför en vanlig med tak men jag tycker faktiskt att den börjar bli lite liten för min hane även om han använder den. Han sitter helst så att huvudet nästan sticker upp ur hålet.  Vår hona får plats än (de är bara ett och ett halvt) så det kan ju bero på om du ska ha en hona eller hane. Vi alla föredrar den lådan helt enkelt men jag tror inte den fungerar med väldigt stora katter tyvärr.

Jag vet att folk har köpt stora lådor på Ikea med lock som de gjort hål i taket på så det blir som en Modkat, kan ju fungera :)

Tänk på att inte köpa en för liten transportbur haha, jag köpte en till nyss men missbedömde storleken så det är bara huskatten som får plats i den haha. Mirakelkammen är ett måste hos oss! Vattenfontän är att rekommendera :)

Lycka till med kattungen :)

Anmäl
2016-01-02 15:59 #2 av: rudyC

jag har kaninburs underreden som kattlåda ... hypernöjd och min katter oxå då dom inte behöver sitta utanför lådan ;)

Anmäl
2016-01-06 01:20 #3 av: aloizias

Vi har en större kattlåda med tak https://www.kattkompaniet.nu/butikens-nyheter/kattlada-nestor-horn-rosa?externalsearch=1

Anmäl
2016-02-18 00:02 #4 av: Helena1978

Jag har ingen Maine Coon, men köpte ändå en ny stor kattlåda till mina katter Skrattar Så här ser den ut: http://djurmaxi.se/katt-toalador-kattlada-primo-p-15811.html

Ett enkelt knep skulle ju vara om man köpte en 130L SAMLA låda på IKEA, och sedan "kapade" upp en öppning på någon av sidorna, skulle ju bli en stor kattlåda i varje fallSkämtarVet dock inte hur lätt det är att få till öppningen.

Eller kanske någon av dessa skulle passa? http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00130129/

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20222665/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.